Следвайте Гласове в ТелеграмПапа Франциск призова днес практиката на сурогатното майчинство

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПапа Франциск призова днес практиката на сурогатното майчинство
Коментари Харесай

Папа Франциск призова да се забрани сурогатното майчинство в целия свят

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Папа Франциск прикани през днешния ден практиката на сурогатното майчинство да бъде прекъсната на всички места по света, осведоми италианската новинарска организация АНСА.

„ Пътят към реализиране на мир изисква почитание към живота, към всеки човешки живот, като се стартира с този на нероденото дете в майчината вътрешност, което не може да бъде третирано като стока ", сподели папата на среща в Ню Йорк с представителите на дипломатическия корпус, упълномощени към Светия трон.

„ Аз считам практиката на сурогатното майчинство, която е унизителна както за достолепието на майката, по този начин и за това на детето, за отвратителна. Тя се основава на материалната нужда на майката, с която цел се употребява обстановката. Докато детето е постоянно подарък и в никакъв случай не може да бъде предмет на контракт. По тази причина се надявам, че интернационалната общественост ще вземе решение да забрани тази процедура по целия свят. Във всеки миг от съществуването му човешкият живот би трябвало да бъде съхраняван и защитаван, до момента в който сега, изключително в западното общество, виждам с оскърбление, че непрестанно се популяризира културата на гибелта, която визира деца, възрастни и заболели хора под подправения предлог за състрадание ", добави Франциск.

В Италия сурогатното майчинство е гореща тематика. Партията на министър-председателката Джорджа Мелони „ Италиански братя " внесе законопроект за отнасяне на „ сурогатното майчинство ", до което прибягват доста италианци с хомосексуална ориентировка, като „ закононарушение, което се преследва по нормите на интернационалното право ". По този метод сходни дейности ще бъдат наказуеми и отвън рамките на страната, само че единствено във връзка с италиански жители, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Правителството, като се базира на решение на Касационния съд, висшата правосъдна инстанция на Италия, също по този начин издаде предписание на общините за прекъсване регистрацията на деца от еднополови двойки с издадени в чужбина актове за раждане, които до момента се третираха по процедура, касаеща сурогатно майчинство или асистирана репродукция, които сега са налични в Италия само във връзка с хетеросексуалните двойки и подлежаха на регистрация в гражданските регистри на страната.

Инфо: " 24 часа "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР